Τα παιδιά της Ε Τάξης μας μιλούν για την Έλλη Αλεξίου και το "Γ' Χριστιανικόν Παρθεναγωγείον". Πού συναντιούνται στο σχολείο του χθες με το σχολείο του σήμερα και του αύριο;
Πώς ήταν το Ηράκλειο την εποχή της συγγραφέα; Τι μπορεί να μας προσφέρει η φιλαναγνωσία; Τα παραπάνω ερωτήματα μας απασχόλησαν στην όγδοη ραδιοφωνική μας εκπομπή.Απολαύστε την και γράψτε μας τη γνώμη σας!
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Έλλη Αλεξίου διαβάζοντας το βιογραφικό της.
Τα παιδιά γνώρισαν καλύτερα την Έλλη Αλεξίου μέσα από μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις που είχε δώσει στην ΕΡΤ. Μπορείτε να την δείτε μαζί με τους γονείς και τους φίλους σας και να συζητήσετε όσα σας έκαναν εντύπωση.
Περισσότερα για το βιβλίο θα μάθετε, αν κάνετε κλικ στην εικόνα του εξωφυλλου.
0 Comments
Αν αναρωτιέστε τι μπορεί ή τι δεν μπορεί να κάνει η ποίηση, αν είστε ηλικιωμένος/η και σας αρέσει η ποίηση αλλά δεν ξέρετε αν κάνει καλό στην υγεία σας, αν θέλετε να διαβάσετε ή να γράψετε ένα ποίημα αλλά δεν γνωρίζετε ποια είναι η κατάλληλη ώρα, αν έχετε καταχωνιασμένα ποιήματά σας, σε κάποιο σκοτεινό συρτάρι... ε, τότε σίγουρα αυτή την εκπομπή πρέπει να την ακούσετε.
Καλή ακρόαση!
Η έκτη ραδιοφωνική εκπομπή της Βιβλιοθήκης, και μάλιστα με την Στ' Τάξη είναι γεγονός. Το Στ2 μαζί με τη δασκάλα τους την κυρία Γεωργία μας φιλοξένησαν στην τάξη τους για να μας συστήσουν την "Αργυρώ", ένα γενναίο κορίτσι που δε φανταζόταν ποτέ πόση δύναμη έκρυβε μέσα του μέχρι να έρθει η στιγμή να την χρησιμοποιήσει.
Η Αργυρώ ήταν υπαρκτό πρόσωπο, όπως μας είπαν τα παιδιά. Άλλωστε όλη η τάξη έχει μια ιδιάιτερη αδυναμία στις αληθινές ιστορίες. Σας ευχαριστούμε παιδιά! Καλή ακρόαση
Μια διπλή εκπομπή με αφορμή τις υπέροχες «ιστορίες του χειμώνα» που έφτιαξαν για τη Βιβλιοθήκη οι αγαπημένοι μας βιβλιοφάγοι. Στο πρώτο μέρος μπορείτε να ακούσετε τους μικρότερούς από αυτούς. Η Β’, Γ’ και η Δ’ τάξη φιλοξενούνται στο studio και μας μιλούν για την εμπειρία τους.
Στο δεύτερο μέρος η Ε’ Τάξη μας περιγράφει πώς ζωντανεύουν οι ήρωες μέσα από τα έργα τέχνης και οι ιστορίες ρέουν όπως το νερό και ο χρόνος. Ας τους απολαύσουμε! Καλή σας ακρόαση!
Αν δε γνωρίζετε τη δράση «Ιστορίες του χειμώνα», μπορείτε να μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στο κουμπί.
Ο θείος Πλάτων δεν είναι στ΄αλήθεια θείος... Για την ακρίβεια δεν είναι καν άνθρωπος! Είναι ένα φιλοσοφημένο, πάνινο γαϊδουράκι με μια καραμελένια καρδιά που ταξιδεύει από την Αθήνα στη Μόσχα για να γνωρίσει δυο αγαπημένους φίλους: την Ειρήνη και τον Γιάννη ή μήπως την Ιρένα και τον Βάνκα;
Ήδη είπαμε πολλά! Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το βιβλίο της αγαπημένης μας Άλκης Ζέη, συντονιστείτε στη συχνότητα της Βιβλιοθήκης μας!
Τι είναι εκείνο άραγε που κάνει κάποιον "σκληρό καρύδι"'; Τα "σκληρά καρύδια" είναι στ΄αλήθεια τόσο σκληρά όσο δείχνουν; Μπορεί ένα "σκληρό καρύδι"¨να φοβάται, να πονάει, να ονειρεύεται, να ερωτεύεται; Καλεσμένοι στην εκπομπή μας τα παιδιά του Δ2 θα μας μιλήσουν για το βιβλίο "Σκληρό καρύδι" της Ελένης Σβορώνου από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.
Εκεί που ο Άγιος Βασίλης είναι έτοιμος να ξεκουραστεί... ακούει ένα χτύπημα στην πόρτα. Την ανοίγει και τί να δει! Ένας ακόμη σάκος με γράμματα! Μα πώς είναι δυνατόν; Μήπως ξέχασε κάποια παιδιά; Ανοίγει το πρώτο, ανοίγει το δεύτερο... μα αυτά δεν είναι γράμματα από παιδία αλλά από...ζώα; Τι θέλουν τα ζώα από τον Άγιο Βασίλη; Η απάντηση βρίσκεται στο βιβλίο της Σοφίας Νικολιδάκη "Γράμματα στον Άγιο Βασίλη" από τις εκδόσεις Ίτανος.
'Ενα βιβλίο για τα συρματοπλέγματα, για τη φιλία, για τα δίχτυα που πλέκει η Ιστορία και οι ιστορίες.
Κάποτε, όχι πολλά χρόνια πριν, τότε που δεν υπήρχαν τηλεοράσεις, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablets, το ραδιόφωνο ήταν το πιο διαδεδομένο μέσο μαζικής επικοινωνίας. Το απόγευμα όλη η οικογένεια μαζευόταν γύρω από ένα ογκώδες, ξύλινο κουτί που έβγαζε ήχους, μουσικές,ειδήσεις.
Το θέατρο της Δευτέρας, τα παραμύθια, οι παιδικές εκπομπές: "ο Κλούβιος και η Σουβλίτσα", ο αγαπημένος μπαρμπα Μυτούσης συντρόφευαν τα παιδιά για πολλά πολλά χρόνια... Αν θέλετε να γυρίσετε πίσω τον χρόνο, δοκιμάστε να κλείσετε τα μάτια και να απολαύσετε τις ραδιοφωνικές μας εκπομπές με θέμα τα βιβλία. |
Αρχείο
May 2016
Categories |